За автораПавел Панев
е роден през 2003 година.
Участва в създаването на платформата Easymath.bg като автор, дизайнер и лектор на модул Видео обучение през лятото след 9 клас.
Понастоящем е ученик в 10 клас в Софийска математическа гимназия „Паисий Хилендарски“.

Още от малък, Павел има многостранни интереси.

На тест на Менса България, направен когато е на 7 години, Павел показва IQ 154 и е поканен да участва в предаване за надарени деца, с водещи Мартина Вачкова и Таня Шахова.

Във втори клас участва в „Малки поетики“ и печели първо място в категория „Визуално изкуство“ с рисунка. Надпреварата е между повече от сто рисунки и фотографии на автори до 18-годишна възраст. По този случай е поканен в предаване на БНР.

Същата и следващата година участва с разкази в „Национален детски литературен конкурс „Искри“ на БНР, като и през двете години е сред наградените с диплом.

С математика се занимава от 6-годишен. Още в детската градина показва математическо и аналитично мислене. В периода 1-4 клас печели множество грамоти и медали от математически състезания, като на част от тях е първенец за София. В Софийска математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ е приет както след 4., така и след 7. клас.

Когато е в 8 клас се провежда първото издание на състезанието „Ела! Реши! Победи!“. То е по авторски задачи на Павел, с повишена трудност, и на него се явяват над 60 деца от 2. до 4. клас.

На 29.02. и 01.03.2020 се провежда второто му издание в Работилничка за умения “Моливия”

Понастоящем, Павел продължава да бъде състезател по математика. От 9 клас става състезател и по физика, като представянето му по състезания и олимпиади също е много добро.

Също така, той е поканен от Работилничка за умения “Моливия” за лектор на ускорен курс по състезателна математика за 3-4 клас, стартиращ в края на месец февруари 2020 г. Групата му се запълва за няколко дни.

Освен това, Павел има много богата и многостранна обща култура. Може да се включи в разговор по всякакви теми в областта на политиката, спорта, историята, географията и много други.

Когато Павел е в 9. клас, по-малкият му брат е в 4. клас и също му предстои кандидатстване в Софийска математическа гимназия „Паисий Хилендарски“. Павел се включва активно във финалната му подготовка, като последните месеци решават усилено задачи заедно и преговарят теорията. Резултатът е успешен прием и на по-малкото братче в желаното училище.

Така се ражда и идеята за платформата Easymath.bg. Желанието на Павел е да предаде на по-малките от него деца натрупания опит и знания, на достъпен и лесен за тях език.

Той е автор, дизайнер и лектор на целия модул Видео обучение, като е разработил 32 състезателни теми в по 3 части: видео урок теория, видео урок, в който решава допълнителни задачи + по 10 авторски задачи за затвърждаване на наученото в първите 2 части.

Получава 100% положителна обратна връзка от децата и техните родители, които вече ползват активно платформата.

ОТЗИВИ ЗА НАС